Tájékoztató – BuBa kerékpárút 09.29.

TÁJÉKOZTATÓ

a Budapest-Balaton kerékpárút Tordasi szakaszával kapcsolatban 09.29-én történt eseményekről

A beruházóval tartott kedd délutáni megbeszélésnek megfelelően, kora délután kitűzésre került a tervezett burkolóelemes árok külső szélétől 1 m-re számított irtási vonal, mely műszakilag elengedhetetlen a megfelelő, tartós megépítéshez. A helyszínen jelen voltak a kivitelező képviselői, a kerékpárúttal foglalkozó facebook csoport két adminisztrátora és Farkas Zsolt képviselő társam. A csoport képviselőit tájékoztattuk, hogy a mai napon egy erdész is véleményezni fogja a területen lévő fákat, és jövő hét elején a képviselő testület tagjaival együtt – egy közös bejáráson – döntünk a növényzet végleges sorsáról. Ehhez kértük, hogy a csoportjukból jelöljenek ki 2 embert, aki a továbbiakban képviselni fogja őket.

A bejárás során a megjelent lakosok is szembesülhettek azzal, hogy a valós tulajdoni határok és a Tordas-gyúrói vízvezeték is meghatározza a tervezett útnak a helyét, amely sok helyen nem egyezik az évek óta kialakult jelenlegi állapottal. A megjelent erdész is véleményezte a faállományt, az egyes fák állapotát, a kivágásuk szükségességét. Minderről szakvéleményt is fog adni. Emellett javaslatot is tett a kivágott fák pótlására, melyet az önkormányzat mellett a kivitelező is szóban bevállalt.

A csoport részéről felmerült az igény a tervekbe való betekintésre, melyre a csoportot képviselő 2 személynek pénteken 12-15 óráig biztosítunk lehetőséget. Mivel a kerékpárúttal kapcsolatban eddig még hivatalosan semmilyen formában nem keresték meg az önkormányzatot és képviselő társunkat is kizárták a csoportjukból, kérjük, pénteken (2021.10.01.) 12 óráig hivatalosan jelezzék a polgarmester@tordas.hu email címen, vagy telefonon, hogy kik fogják ezt megtenni.

A tegnapi napon még elkezdődött a vastagabb törzsű kivágott fáknak az önkormányzathoz történő beszállítása is, ahogy a kivitelező korábban erről az összes önkormányzattal megállapodott.

Az önkormányzat – még ha nem is teszünk fel ezzel kapcsolatban mindent a világhálóra – a többi feladata és projektjei mellett, ezzel a beruházással kapcsolatban is teszi a dolgát, a lehetőségek keretein belül képviseli a települést.

Tudjuk, hogy nem tudunk úgy dönteni, hogy mindenkinek tetsszen, de reméljük, hogy a közös konstruktív hozzáállással és az önkormányzat iránti bizalommal sikerül megtalálni a leginkább megfelelő megoldásokat.

Juhász Csaba polgármester