Közlemény – BuBa kerékpárút

KÖZLEMÉNY

a Budapest-Balaton kerékpárút Tordasi szakaszával kapcsolatban

A tordasi szakasz növényzet írtásáról a tegnapi napon az interneten értesültünk, erről a kivitelező nem tájékoztatott. A 2021. július 20-án írt emlékeztetőben kértük, hogy csak a lehető legszükségesebb növényzet kerüljön kivágásra, melyhez szóban felajánlottuk a helyszíni bejárásban való részvételünket is. A mai nap folyamán szembesültünk a végzett munkával, melynek egy része érthető, viszont vannak olyan szakaszok, ahol közös megegyezés szükséges a lehető legtöbb fa megmaradása érdekében.

Sajnos a helyszínen kialakult hangulat és érdekütközés miatt a kivitelező – a jó megoldás keresése közben – úgy döntött, hogy akadályoztatás miatt egyelőre abbahagyja a területen a munkát.

Mivel a projekt gazdája a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., így a mai napon kezdeményeztünk egy megbeszélést a kivitelezési munkák kompromisszumos folytatása érdekében.

Tájékoztattak továbbá, hogy már a tervezés és kisajátítás során igyekeztek a lehető legkevesebb környezeti kárt okozni, az előírások és szabályok kereteit legjobban felhasználva.

Az Önkormányzat továbbra is fontosnak tartja a beruházást, – mely az itt lakók érdekeit is szolgálja – ezért a kivitelezővel közösen próbálja megkeresni, környezetvédelmi szempontból is a legoptimálisabb, kompromisszumos megvalósulást, a lakosság kéréseit is figyelembe véve.

Juhász Csaba polgármester