Több helyen folynak a munkálatok a faluban

A Szabadság út páros oldalán a 100-as számtól kezdve is elindultak a csapadékvíz-elvezetés pályázatunk munkálatai.
Az első bejáróig már látható, hogyan lesz burkolva az árok: alul járdalap, két oldalon gyeprácskő burkolattal, hogy ne csak elvezesse, hanem szikkassza is a befolyó csapadékvizet. Ezt követi 55 m hosszban egy zárt szakasz, tisztító aknával. Ezen a részen lesz kialakítva később a bejárók között 6 db, az úttal párhuzamos parkoló.
Innentől a Somogyi utcáig a Sport utcához hasonlóan ki lesznek cserélve az átereszek és két oldalukon támfalelemeket is kapnak.

A Petőfi úttól is halad a Köztársaság utcai burkolt árok kialakítása. Itt a tervező két sor járdalap aljjal és egy-egy sor oldallal tervezett.
A benzinkút mögötti árok befordulásánál kőszórással lesz kialakítva a burkolás. Szintén elő van készítve a patakcsatlakozás kialakítása is, ahol a most újrakialakított árokból egy nagyobb átmérőjű csövön keresztül érkezik majd a patakba a víz, ahol kőszórás akadályozza meg a meder kimosódását.

A munkálatok során 50 m-es szakaszokon lesz forgalomterelés, a kanyarokban jelzőlámpás irányítással.

Köszönjük, hogy figyelnek egymásra és óvatosan közlekednek! A munkálatok a tervek szerint az időjárás függvényében december elejéig tartanak.

Köszönjük türelmüket és megértésüket!

A beruházással kapcsolatos összes információ a https://tordas.hu/csapadekviz-info/ oldalon érhető el.

Juhász Csaba polgármester