Munkaterület átadás-átvétel

A tegnapi napon aláírásra kerültek a kivitelezővel a szerződések és lezajlott a munkaterület átadás-átvételi eljárás is az érintett szakhatóságok, közművek bevonásával.

A kivitelezővel végigjártuk a Dózsa György utcát, felvetettük a problémásabb részeket, melyekre megoldásokat kell találnunk. A munkát az utcavégi (páratlan oldal) erdő mellett kialakítandó szikkasztó árok kialakításával fogják kezdeni, és úgy haladnak a fő út felé. A jó állapotú behajtóknál megvizsgáljuk a jelenlegi vízáteresztő képességét, és ha megfelelő, akkor csak hozzáépítjük az árokelemeket. A többi helyen az árokelemekre fedlapok kerülnek melyek mellett a jelenlegi állapotú burkolat kerül helyreállításra.
Felvetettem a felső két utca vízelvezetésének problémáit, melynek megoldásán gondolkozunk, csak úgy, mint az utca, Szabadság út elején lévő vízelvezetésének megoldásáról.

Ezután megnéztük a Petőfi út végén lévő árkok csomópontjainak a kialakítását, valamint a sportpálya vízelvezetésének és a benzinkút mögötti árok rendezésének feladatait.

A legnehezebb feladat a nagy kanyar belső felén, az Arany János utca kivezetése előtt, egy iszapfogó kialakítása lesz, mielőtt az árok vize zárt csővezetékben folytatná. Ennél a munkánál lámpás forgalomterelés lesz, aminél a kanyarban lévő útcsatlakozás is nehezíteni fogja a közlekedést. Így különösen fontos lesz, hogy betartsuk a lámpa jelzéseit és figyeljünk egymásra.

Ezekről a munkák kezdete előtt külön írunk.

A településünk érdekében kérjük türelmüket és megértésüket a következő hetekre, hónapokra!

A beruházással kapcsolatos összes információ a CSAPADÉKVÍZ-INFÓ oldalon érhető el.

Juhász Csaba polgármester