Helyi adó fizetési határidő 2023

Közeleg a helyi adó fizetési kötelezettség határideje

Szeptember 15. adózási szempontból fontos határidő, eddig kell megfizetni a második félévi kommunális, építmény- és telekadót, valamint a helyi iparűzési adó második félévi adóelőlegét. Ezek a források biztosítják a településünk működését az év második felében, ezért fontos, hogy mindannyian eleget tegyünk a közös teherviselésnek.

Az aktuális adószámláját minden ügyfélkapuval rendelkező magánszemély/egyéni vállalkozó/vállalkozás megtekintheti az Elektronikus Önkormányzati Portálon

Kérjük, hogy a 2023. szeptember 15-én esedékes adófizetési kötelezettségeiket határidőben teljesítsék!

A fizetési határidő elmulasztása esetén az esedékesség napját követő naptól a megállapított adó összege után késedelmi pótlék kerül felszámításra, továbbá az esedékességkor meg nem fizetett adótartozás behajtására az önkormányzati adóhatóság végrehajtási eljárást kezdeményez.

Felhívjuk Adózóink figyelmét, hogy a végrehajtás megindítása után az adózó 10 000 Ft végrehajtási költségátalány megfizetésére is kötelezett az Avt. 11. § szakasza értelmében.

A pénzforgalmi számla nyitására nem kötelezett magánszemély fizethet csekken és banki átutalással. A pénzforgalmi számla nyitására kötelezett adózó átutalással rendezheti a helyi adófizetést. Kérjük a banki átutalásoknál ügyeljenek a megfelelő adószámlaszám használatára!

Banki átutalásnál a “KÖZLEMÉNY” rovatba valamennyiadónemesetében az adózó egyedi 2-5 jegyű könyvelési azonosítóját vagy adóazonosító jelét kell feltüntetni.

Tanácsoljuk, hogy fizetési nehézség esetén kérjenek fizetési könnyítést (Pl. részletfizetés).

Köszönjük, hogy a határidőben történő befizetéseikkel hozzájárulnak településünk biztonságos működéséhez!

Tordas Község Önkormányzat Adóhatósága