Ez történt a hónapban – június

📍 A hirtelen jött nagy esők megmutatták a vízelvezető rendszereink gyenge pontjait, melynek egy része a folyamatban lévő pályázattal meg fog oldódni. Több helyen kisebb beavatkozásokkal nagymértékben javítani tudunk a helyzeten. A csapadékvíz pályázattal kapcsolatban kiírásra került a közbeszerzés, melyre július elejéig tehetnek ajánlatot a jelentkezők. Reméljük, hogy az elnyert forrás elegendő lesz a megvalósításhoz, mely a tervek szerint augusztus és november között történne.

📍 A nagy esőzések kapcsán megrongálódott a BUBA kerékpárút árokrendszerének a vége, melyet garanciális hibaként jeleztük az illetékeseknek. Ugyanígy folyamatosan jelezzük, és próbálunk előrébb lépni az út melletti területek kaszálása és a 2021-ben kért fásítás kapcsán is. Mindezekben többször egyeztettünk és helyszíni bejárást is kezdeményeztem. Remélem minél előbb sikerül elérnünk a céljainkat.

📍 A hivatal dolgozóinak a közreműködésével elkezdődött a közterületeink fokozott ellenőrzése. Az első felkérés után figyelmeztetést kapnak azok, akik nem tesznek eleget az ingatlanjaik előtti közterület rendben tartásának.  Akik ezek ellenére sem végzik el a feladatot, azokkal szemben kénytelenek leszünk a bírság eszközéhez nyúlni. Reméljük, hogy erre nem lesz szükség, és belátják, hogy mindannyiunk érdeke és öröme a rendezett falukép.

📍 Június elején néhány lakossal megkerestük és megkaróztuk a BuBa kerékpárút mellé ültetett fákat, melyeket Elek Attila azóta is folyamatosan gondoz (tányérozás, locsolás, mulcsozás). Köszönjük munkáját!

📍 Június 7-én két csoportban vendégül láttuk a hivatalban a ballagó ovisokat, ahol megismerhették az épületet, az itt dolgozókat és munkájukat.

📍 Idén is jelentkeztünk és készültünk a Virágos Magyarország pályázatára, melyen fogadtuk és bemutattuk településünket a kiérkezett zsűri tagjainak. Összességében nagyon pozitív benyomásuk volt a településünkről.

📍 E hónapban igazán szűk körben ünnepeltük az összetartozás napját és helyeztünk el egy emlékkoszorút az elődeink áldozataiért, valamint idén újra megtartottuk korábbi hagyományos rendezvényünket, a Hangya művelődési Ház szervezésében a Tordasi Kulturális Napot. Valamint készültünk a július 1-jei Tordasi Átadó ünnepségünkre, összeállítottuk a kiállítandó anyagot, megszerveztük az ünnepséget.

📍 Az önkormányzat brigádja a folytonos zöldterület-gondozás mellett elkészítette a Jókai játszótér bejáratait.

Juhász Csaba polgármester