Ez történt a hónapban – május

📍 Lassan összeáll a csapadékvíz-rendezési pályázatunk közbeszerzési felhívása, a szükséges dokumentumokkal, jogerős lett az erre vonatkozó építési engedélyünk.
📍 Elkezdtük a külterületi utakra nyert pályázatunk elszámolását is a dokumentumok beszerzésével. Ennek minél hamarabbi kifizetése különösen fontos, hiszen itt a támogatás felét – 47 millió forintot – meg kellett előlegeznünk. Szerencsére ezt most meg tudtuk tenni, hiszen az önkormányzat által korábban kialakított telkekből közel 90 milliós nyereségünk volt, amikkel ki tudtuk egészíteni pályázatainkat és biztosítottuk a stabil működést. A többi megvalósult pályázatunk elszámolása is folyamatban van, de itt a pályázati támogatásokat már korábban megkaptuk.
📍 Beszereztük az 50 db összecsukható széket, mely a sportpályára nyert közösségi tér fejlesztésére szóló pályázatunkhoz tartozott még.
📍 Megtörtént a Kölcsey összekötő út pályázatunk helyszíni ellenőrzése is, ahol a beszámolóval együtt mindent rendben találtak.

📍 Május 1-jén ismét megrendeztük hagyományos majálisunkat, duatlonnal, főzőversennyel, programokkal, ahol sokan együtt lehettünk és megtapasztalhattuk milyen faluközösségben lenni. Szeretettel várunk mindenkit a következő programjainkon, júniusban a Tordasi Kulturális Napon és júliusban a Tordasi Beach Party-n!
📍 Május 12-én megemlékeztünk településünk neves szülöttéről, Sajnovics Jánosról, születésének 290. évfordulója alkalmából, és koszorúkat helyeztünk el szobrához.
📍 Átadtuk a Tordas 310 kvíz és a Sajnovics pályázat résztvevőinek a nyereményeket, melyek eredményeiről külön számolunk be.
📍 Elkezdtünk egy olyan rendezvény szervezését is, ahol az elmúlt években megvalósult beruházásaink elmaradt átadóit szeretnénk egy napon megtartani, hogy lássuk azokat a fejlesztéseket, melyeket néhány hét alatt megszoktunk, hiszen az életünk részévé vált, de nem tudtunk együtt örülni a megvalósulásának. Szembesüljünk vele, hogy ez nem egy automatikus fejlődés, hanem sok embernek, sok munkája, támogatása áll mögötte. Az esemény tervezett időpontja: július 1., szombat délelőtt.

📍 Elkezdődött a közterületeink nyári virágosítása, azonban idén az egynyári növények számát a fenntarthatóság érdekében csökkentettük és helyükre évelőket telepítünk. Ezzel kapcsolatos felhívásunkról külön írunk. Teljes gőzzel halad az önkormányzati területek gondozása, a fűnyírás; sor került a sövények, bokrok idei első nyírására. Az önkormányzati brigád tagjai szállításokkal, kisebb karbantartással segítették a rendezvények (május 1, Orbán nap) lebonyolítását. Elkezdtünk egy végleges villamoshálózat kiépítését az óvoda alatti helyszínekre.

Juhász Csaba polgármester