Ez történt a hónapban – április

📍 A település csapadékvíz-rendezési tervünkre április elején megkaptuk az engedélyt, és elkezdtük a közbeszerzés előkészítését. Kiválasztásra került a lebonyolító szervezet és folyik a dokumentációk összekészítése.
📍 Április elején, húsvét előtti héten, húsvéti csomagokat osztottunk ki a Tordason élő rászorulóknak. A tordasi Kisboltom üzlet jelentős támogatásával állítottunk össze 50 csomagot és további 20-at a bolt tulajdonosok felajánlásának köszönhetően tudtunk szétosztani.
📍 Ugyancsak a hónap elején kezdték el – az önkormányzat által megbízott – szakemberek a gesztenyés fasor karbantartását. Ennek során a védett fasor több, mint 15 fájáról távolították el a száraz, beteg és veszélyessé vált ágakat és kezelték a vágott felületeket, sebeket.
📍 Alig egy hónap alatt, április második hetére elkészült a Gesztenyés úti járdánk, melyre közel 6 millió forintnyi támogatást nyertünk. A meglévő Hangya sori járdához csatlakozva indul, majd folytatódik a szociális otthon parkolója előtti zöld sávban, egészen a korábban kialakított járdáig. A településen lévő új járdákhoz hasonlóan ez is 1 m szélességben épült meg, térkőburkolattal, két oldalon szegélykővel. A burkolat a fitnesz eszközöket is körbevette a kényelmesebb használat érdekében. Ennek többletköltségét az önkormányzat biztosította
📍 Április 15-én, szombaton közösségi faültetés keretein belül ültettük el a Településfásítási Programban nyert 18 db juharfát. A fák az óvoda alatti réten kaptak helyet.
📍 Április 22-én ugyancsak közösségi munkára vártuk a tordasiakat. A sok éves hagyományhoz híven idén is csatlakoztunk a TeSzedd! mozgalomhoz és közösen tisztítottuk meg a települést a mások által eldobált hulladékoktól. Az akcióban részt vettek az iskolás diákok, tanárok, öreghegyi lakosok, a polgármesteri hivatal munkatársai és önkéntes családok, felnőttek, gyerekek egyaránt.
📍 Új üdvözlőtáblát készítettünk a falu elejére, mely április végére lett készen. A korábbi sajnos már igencsak megadta magát az időjárás viszontagságainak, illetve még a 2014 előtti címer szerepelt rajta.

📍 Az önkormányzati brigád kitűzte és kiásta az ültetendő fák helyét, részt vettek az ültetésben. Leszedték a helyéről és megtisztították az üdvözlő táblát a régi matricától. Elhordták a gesztenyefák levágott ágait. Folyamatosan nyírják a füvet a közterületeinken, az óvoda kertjében. Részt vettek a TeSzedd! hulladékgyűjtésben, a zsákok begyűjtésében, rendezésében. Közreműködtek a május 1-ei rendezvény elő- és utómunkáiban, a felszerelések szállításában.

Juhász Csaba polgármester