Fejlesztéseink, eredményeink – 2022. Saját fejlesztések, karbantartások

SAJÁT FEJLESZTÉSEK, KARBANTARTÁSOK

A pályázatink megvalósítása mellett az önkormányzat brigádja idén is kivette a részét a település szépítéséből. Az általános karbantartások, munkák (fűnyírás, hulladéktárolók heti ürítése, növényzet metszése, szerelések) mellett idén is jutott idő kisebb fejlesztésekre, nagyobb karbantartásra.

Korábban már beszámoltunk az új hirdetők elkészítéséről, telepítéséről, az egyéb köztéri bútoraink telepítéséről. A temetőben a temetkezési szokások változása miatt szükséges volt a meglévő urnafakon kívül továbbiakat építeni. A tavaly elkészült alapokra idén kerültek rá az urnafal elemek és lett kialakítva az előttük lévő murvás terület.

Szintén idén építették újjá a megrongált szabadtéri színpad ajtaját és a hozzá vezető külső lépcsőt.

Ősszel ismét időt tudtunk szakítani a településre bevezető út menti fák törzseinek felmetszésére, amitől egy gondozott fasor látványa fogadja az arra haladókat. Ezen felül a település több pontján (katolikus templom melletti kanyar, utca kereszteződések) sikerült úgy alakítani a növényzetet, hogy jobb legyen a beláthatóság.

Idén 2 fő saját alkalmazott és egy fő közfoglalkoztatott látta el mindezeket a feladatokat, melyek közül több tervezett feladat megvalósítása átcsúszik a következő évre.

A kis létszám ellenére, jövőre is igyekszünk a település szépségét megtartani apró fejlesztésekkel kiegészítve. Ezért várjuk mindannyiuk részvételét ebben a munkában, akár a saját házuk táján, akár közösségi szolgálatként.

Juhász Csaba polgármester