Adventi gyertyagyújtások és adventi vásár

2021.11.28.

Advent első vasárnapján a Katolikus Egyházközség közreműködésével gyújtottuk meg az adventi koszorú első gyertyáját. A beszédet, műsort követően forralt borral, teával kedveskedtünk az érdeklődőknek.

Jövő vasárnap, december 5-én a második gyertyagyújtásra az Evangélikus Egyházközséggel várunk mindenkit szeretettel 16.00-tól a Hangya Művelődési Ház előtti téren!

Fotók a GALÉRIÁBAN

Adventi gyertyagyújtások és adventi vásár

2021.11.21.

Szeretettel várunk Mindenkit az Adventi Gyertyagyújtásokra, vasárnaponként 16 órától és a II Tordasi Adventi Vásárra december 4-én!

II. Ludas Tordas beszámoló

2021.11.17.

Fotók a GALÉRIÁBAN

November 14-én, második alkalommal került megrendezésre a járványhelyzet miatt limitált nézőszámú, regisztrációhoz és oltási igazolványhoz kötött eseményünk a Ludas Tordas. A Magyar Televízióban bemutatott Égbőlpottyant mesék sorozat szereplője, a Prima Primissima díjas Kaláka együttes alapítója, a Kossuth-díjas énekes-zeneszerző, kicsik és nagyok kedvence, Gryllus Vilmos kezdte interaktív, “Ősz szele zümmög” című műsorával a programot. A nagy sikerű fellépés után dedikálásra is sor került. Ezt követően közös énekléssel, lámpás felvonulással folytatódott a rendezvény, a Sajnovics parkból visszatérő családokat meg is vendégeltük. A hagyományteremtő szándékkal indított Bormustra következett, ahogy a korábbiakban meghirdetett borverseny győzteseit is kihirdettük különböző kategóriákban – az eredményeket szakmai zsűrizés előzte meg. “Tordas Bora” vándordíjat is átadott Juhász Csaba polgármester úr, amelyet első alkalommal Derecskei János vehetett át.

A II. Ludas Tordast eredeti felállásban az idén 20 éves “Űzött vad” c. albummegjelenését ünneplő Razzia zenekar zárta.

Köszönjük az Önkormányzat, illetve az EMMI támogatását, valamennyi közreműködőnek, borásznak, zsűritagnak és a kedves közönségnek a részvételt!

-HMH-

Időpontváltozás!

2021.11.15.

A II. Tordasi Operett Est új időpontban, 2021. november 24-én, szerdán kerül megrendezésre.

Társastánc tanfolyam

2021.11.02.

November 5-én (pénteken) 20.00-kor indul a TÁRSASTÁNC, folyamatos csatlakozási lehetőséggel!

Köszönjük az eddig pároknak a jelentkezést!

További információ a plakáton.

Állandó programok a Hangyában

Folyamatos csatlakozási lehetőség, közös mozgás, együttlét. Részletek a plakátokon.

II. Tordasi Operett Est

2021.10.18.

2021. november 19. 19.00

Az esemény díjmentes, de regisztrációhoz (november 18-ig) és védettségi igazolványhoz kötött!

Regisztráció sms-ben:
+36 20 431 8624
Regisztráció emailben:
muvhaz@tordas.hu

Fellépő művészek:
Pohly Boglárka
Hoffmann Richárd

SZTÁRVENDÉG:
OSZVALD MARIKA

(Kossuth,-és Jászai Mari-díjas színésznő, operett-énekes, Érdemes Művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja) 

II. Ludas Tordas

2021.10.18.

2021. november 14. 16.00

Az esemény díjmentes, de regisztrációhoz (november 12-ig), illetve védettségi igazolványhoz kötött!

Regisztráció sms-ben:
+36 20 431 8624
Regisztráció emailben:
muvhaz@tordas.hu

Tordasi Traccsparti

2021.10.18.

Avagy, kik élnek a településen?

2021. november 12. 19.00

1. vendég:
Varga Rehák Gabriella amatőr festő

Hagyományteremtő szándékkal induló, beszélgetős, ismerkedős programunkra, gyere kényelmes ruhában, hozz egy kis pogácsát, bort, vagy bármit, batyus jelleggel és legyél kíváncsi, kikkel élsz együtt Tordason!

Baba-mama börze

2021.10.15.

Mai Baba-mama-kisgyermek-ruha és felszerelés börze a Hangyában.😊👨‍👩‍👧‍👦

Köszönjük a szervező társaknak, védőnőnek, kiegészítő programfelelősöknek, valamennyi résztvevőnek a sikeres délelőttöt!

Folytatjuk, közösen! 🙂

Fotók a FACEBOOK OLDALON

Idősek Világnapja Tordason

2021.10.09.

További fotók a GALÉRIÁBAN

Az Idősek Világnapja alkalmából október 7-én, a Hangya Művelődési Házban, ünnepség keretében köszöntöttük a település szépkorú lakosait.

A résztvevőket elsőként a Tordasi Nyugdíjas Klub vezetője, Gurabi Tiborné, „Ani néni” köszöntötte, aki sorait egy verssel zárta. Ezt követően Juhász Csaba polgármesteri köszöntője következett, gondolataiban kiemelve az idősek bölcsességét, tapasztalataik átadásának fontosságát a következő generációk számára. Majd az 50 éve házasságban élők megajándékozásával, a hagyományosnak mondható mesemondással, valamint Kövesárki Kristóffal kiegészülve, rendhagyó módon énekes, gitáros színpadi produkcióval fejezte ki tiszteletét a település vezetője. A nemes eseményen, felkészítőikkel karöltve a Süni nagycsoportos óvodások és a Művészeti Iskola diákjai is méltó módon, nagy sikerrel szerepeltek. A gyerekek produkciói között Bradák Mária szavalatát hallgathattuk.A műsorfolyam végén, a fináléban az „állandó vendégek”, a mindig jókedvű Ráckeresztúri Nyugdíjas Klub tagjai szórakoztatták táncos produktumukkal a helyi ünnepelteket.A szeretetteljes vendéglátást, közös étkezést megelőzően, zárszóként „Ani néni” egy sokatmondó költeményt is felolvasva, köszönetét fejezte ki valamennyi előkészítőnek, szervezőnek, közreműködőnek, segítőnek.

Jó egészséget kívánva, hasonló jó hangulatban, Isten áldja, nem csak az Idősek Világnapja alkalmából a szépkorúakat!

-HMH-

Szorong a gyermekem. Mit tehetek ellene?

2021.10.04.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt október 27-én (szerdán) 18.30-tól a Hangyában!

Regisztráció az előadásra:+36 20 431 8624

muvhaz@tordas.hu

Ping-Pong Klub péntekenként

2021.09.30.

Gyere ütögetni!

Ping-Pong Klub indul október 8-tól péntekenkénti “ütögetésekkel” 18.00-20.00 között.

Részletek a plakáton…

“Én-Kép” kiállítás a Hangyában

2021.09.25.

Szeptember 24-én került sor a tordasi Varga Rehák Gabriella “Én-Kép” című, első, önálló festmény kiállításának megnyitójára. Éger László a Hangya Művelődési Ház vezetője nyitotta meg az eseményt. A hivatalos köszöntőt követően Páll Kata, a főszereplő művész-barátja méltatta Gabriella munkásságát, emberi értékeit, majd a meglepetés leleplezés következett (a művelődési ház épületének egy részletét festette meg a művész, amelyet az intézménynek ajándékozott). Az ajándékozás, köszönetnyilvánítások után az érdeklődők megtekintették a tárlatot, sokan a vendégkönyvbe történő biztató szavakkal nyilvánították ki tetszésüket a kiállító felé. A felemelő hangulatot még teljesebbé, exkluzívabbá Szabó Dávid (Dave) zongoraművész játéka tette. A rendezvény közös pezsgőzéssel, állófogadással zárult. Köszönet illet minden szervezőt, közreműködőt, aki a kiállítás előkészületeiben, létrejöttében segített!Varga Rehák Gabriella alkotásai Tordason a művelődési ház kistermében, előzetes bejelentkezés alapján tekinthetőek meg az év végéig.

-HMH-

További fotók a GALÉRIÁBAN.

Baba-mama börze a Hangyában

2021.09.20.

Baba-mama-kisgyermek ruha és felszerelés börze

Dátum: 2021. október 15.

Időpont: 9.00-12.00

Helyszín: Hangya Művelődési Ház (2463 Tordas, Szabadság u.55.)

Asztalfoglalás szükséges 2021. október 8-ig!

További részletek a plakáton!

Tények Plusz forgatás a Hangyában

2021.09.12.

Czippán Anett a Tények Plusz stábjával járt a Hangyában, ahol a Gördülő Alapítvány mindennapjairól, a tagok személyes élményeiről forgatott anyagot (adásba kerülés várhatóan a szeptember 20-i héten a TV2-n).

Köszönjük Janovics Ritának, hogy helyszínként újra bennünket választott!

Ilyen volt a Teremsportok Kupája

2021.09.11.

Közel 40 nevezővel, remek hangulatban zajlott a II. Tordasi Teremsportok Kupája eseményünk.

Köszönjük kicsiknek és nagyoknak (a fotókról, sajnos, többen lemaradtak), a hölgy versenyzőknek különösen a részvételt, az izgalmas mérkőzéseket!

Gratulálunk a győzteseknek!🏆👏

Természetesen, senki nem távozott üres kézzel és hassal!😉

Fotók a facebook oldalon.

Társasjáték est

2021.08.31.

II. Tordasi Teremsportok Kupája

2021.08.27.

II. Tordasi Teremsportok Kupája

Ping-pong, Csocsó, Fifa xBoxOne bajnokság

Szeretettel várunk minden érdeklődő családot, baráti társaságot!

ÉN-KÉP kiállítás megnyitó

2021.08.27.

Varga Rehák Gabriella ÉN-KÉP c. első, önálló festmény kiállítása

Hangya Művelődési Ház kisterme 18.00

Közreműködnek:
BudaP.aint Stúdió
Szabó Dávid (Dave) zongoraművész

Program:
Megnyitó
Meglepetés LELEPLEZÉS
Kiállítás megtekintése
Állófogadás

Rendhagyó családi nap augusztus 20-án

2021.08.24.

„Szórakozz szabadon” szlogennel, nagyszerű hangulatban, rendhagyó családi nap keretében ünnepeltük Magyarország születésnapját az Iskola alatti füves területen.

Köszönjük az eseményre kilátogató családoknak, baráti társaságoknak a részvételt, a közös együttlét örömét, polgármester úrnak, a képviselő-testületnek, hogy ha szerényebb körülmények között is, de megvalósulhatott a rendezvény, amely programjába bekerülhettek a járványhelyzet miatt elmaradt Gyermeknap és Tordasi Piknik (május 1) egyes elemei is. Valamennyi fellépőnek a profi előadásokat, a szolgáltatóknak a szórakozási lehetőségek biztosítását, a kereskedőknek az igényes termékeket, a rendezvény támogatóinak a felajánlásokat, ajándékokat, nyereményeket, a főzőcsapatoknak a részvételt, ízletes ételeket, Raffer Gabriellának és Maksa Zoltánnak a zsűrizést! Gratulálunk a nyerteseknek, továbbá a sörivó verseny abszolút győztesének, valamint a Hornok Róbert vezette ügyességi, akadályverseny indulóinak, ahogy dicséretet érdemel az összes versenyző, résztvevő, helyezett az augusztus 20-i versenyszámokat, hobby feladatokat (aszfaltrajz) illetően (is)!

Külön köszönet a sorrendiség igénye nélkül:Az önkormányzat munkatársainak (Enikőnek, Vilinek, Janinak), valamint az Ifi Klub tagjainak, Hardi Kristófnak, Kenyér Istvánnak, Hajbin Zsombornak az előkészületeket, a helyszín berendezését, egyéb munkálatokat, a visszapakolást illetően a segítő jobbot Neuvert ÁkosnakKiemelten köszönjük a Tordasi Polgárőrségnek az éjszakai őrzést, a terület, egész napos biztosítását, valamint Völgyi Zoltánnak a színpadot, egyéb értékes főnyereményeketBalogh Zoltán igazgató úrnak az iskolai mosdók használatátFazekas Attilának a büntetőrúgó bajnokság lebonyolítását, a segítséget Csóti Ádámnak, a két kapusnak: Szabadi Pálnak és Hómann Jakabnak az érdemi közreműködéstA habpartyt a Martonvásári ÖTE-nek.

Remélhetően, jövőre már a megszokott helyszínen, a sportpályán, hasonló, remek hangulatban, mosolygós, agilis családokkal, nagyszínpaddal, látványos tűzijátékkal ünnepelve találkozhatunk újra augusztus 20-án, Falunapunkon, Szent István ünnepén.

-HMH-

További fotók a facebook oldalon és a galériában

Véradás a Hangyában

2021.07.12.

Örülünk, hogy a helyszín biztosításával segíthettünk, hálásak vagyunk a véradóknak és köszönjük a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezetének az elismerő szavakat! A FOTÓKON szereplőknek külön köszönjük, hogy hozzájárultak az esemény dokumentálásához!

Tordasi Nyugdíjas Klub találkozója

2021.06.22.

Örömfőzéssel egybekötött, rendkívüli találkozót szerveztek a Tordasi Nyugdíjas Klub tagjai a Hangyában június 17-én.

A viszontlátás öröme némileg feledtette az elmúlt időszak nehézségeit. Elmondásuk szerint, minden lehetőséget szeretnének kihasználni a közösség egybentartására, pótolva a járványhelyzet okozta, kimaradt alkalmakat is. Kívánunk ezen összejövetelekhez és a mindennapokhoz sok erőt, jó egészséget a nyugdíjas klub valamennyi tagjának!

A HMH munkatársai

Fotók a facebook oldalon

Tordasi Teremsportok Kupája

2021.06.08.

Fotók és beszámoló a facebook oldalon

Hangyafeszt összegzés

2021.05.28.
Köszönjük a folyamatos érdeklődést a Fejér Megyei Hírlapnak, Kecskés Zoltán lapszerkesztőnek!

Összegzés a Fejér Megyei Hírlapban

A cikk online formában is olvasható ITT.

Hangyafeszt 2021 eredményhirdetés Csonka Andrással

2021.05.19.

Eredményhirdetés a Hangya facebook oldalán

Köszönjük szépen és gratulálunk minden nevezőnek, díjazottnak!

MTV-s forgatás a házban

2021.05.14.

Hamarosan az Esély c. műsorban az anyag. Szerkesztő-riporter Weininger Gabriella, fotó, operatőr Ujvári Gábor.

Képek a forgatásról

Elsőként a világon Tordasról

2021.05.11.

Integratív módon Sárai Rita és Tóth Sára előadásában a világ legfelkapottabb tánckihívása! Örülünk, hogy segíthettünk a megvalósításban, s hogy helyszínként bennünket választottak!

Köszönjük és örülünk, hogy segíthettünk Ritáéknak egyik álmuk megvalósításában, s hogy ezzel is tovább öregbíthettük Tordas és a Hangya Művelődési Ház nevét!

Fejér Megyei Hírlap cikke

Ismét Hangyafeszt!

2021.04.05.

3. Tordasi Hangya Fesztivál

2021. április 11. és 30 között

Évek óta nagy sikert arat a Tordasi Ifjúsági Hangya Fesztivál, amely hagyományszerűen a költészet napján veszi kezdetét.

Idén is a járványhelyzet miatt az online térben kerül megszervezésre a Ki, Mit, Tud? világát felelevenítő Hangyafeszt, amelyre hazai és külföldi, magyar lakta településekről várjuk az ifjúságtól a “bármilyen kategóriában” küldött pályaműveket. Minden részlet megtalálható a Hangya Művelődési Ház közösségi oldalán.

A 2020-as eseményről az FMH és a Petőfi Rádió, Talpra Magyar műsora is beszámolt, reméljük, idén is hasonló népszerűséggel és érdeklődéssel fog zajlani a neves zsűritagok által díjazott program, amelyen számos kategória győztesen és különdíjason túl, egy éve abszolút nyerteskén az erdélyi Vajna Péter diadalmaskodott, rekord számú szavazattal és megtekintéssel.

-HMH-

Húsvéti események

2021.03.21.

Készítsd el a saját hímes tojásodat!

Beküldési határidő: 2021. április 2. Nagypéntek

Tojásfa díszítés

2021. március 22. – április 4.